Terug naar overzicht

Diensten

A2B-online is vooral een mensen-bedrijf en wij heten u bij voorbaat van harte welkom!

A2B-online is een transportbedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het vervoeren van groupage, deelzendingen en volle ladingen van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Het transport van A naar B moet naar onze mening niet moeilijker zijn dan het is, want dat maakt het voor u ook eenvoudiger. Wij proberen u met de best mogelijke informatie van dienst te zijn door gebruik te maken van een systeem, dat 24 uur per dag de actuele situatie van uw vloot en de capaciteit weergeeft. Tevens kunt u uw ladingen via onze website (online) volgen, wat de situatie voor u nog transparanter maakt.

Ons onderscheidend voordeel ervaart u al vanaf de 1e zending, die u online bij ons opgeeft. Alle handelingen, die geautomatiseerd kunnen worden, hebben wij namelijk in ons portal verwerkt. Daarmee houden wij de kosten zo laag mogelijk en kunnen ons bezighouden met hetgeen voor u belangrijk is:

DE GOEDEREN OP TIJD BIJ UW KLANTEN AFLEVEREN, TEGEN DE LAAGST MOGELIJKE KOSTEN.

Samen met u zoeken wij naar de meest eenvoudige en creatieve oplossingen voor uw transporten van en naar de UK. De lange termijn samenwerking staat daarbij voorop, dus proberen we de klik tussen u en ons te vinden. Deze aanpak is binnen onze klantenkring met enthousiasme ontvangen. Onze service en ons businessmodel zijn gebaseerd op persoonlijke relaties met onze klanten, betrouwbaarheid, continuïteit en duurzaamheid.

Niet voor niets zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid en hebben onze werkzaamheden verder uitgebreid met de navolgende diensten:

♦ TRAILERS FULL LOADS

In september 2006 is A2B-onlne gestart met een full load service.

Inmiddels is deze uitgegroeid tot een volwassen activiteit met 250 tautliners, gemanaged vanuit onze kantoren in Waddinxveen en Felixtowe. Het werkgebied omvat de UK, Nederland, Noord-België en Midden/Noord-Duitsland. Vanuit onze visie om informatiestromen zoveel mogelijk te digitaliseren, is vanaf de start veel geïnvesteerd in een ONLINE portal waar klanten hun boekingen kunnen plaatsen.

Bijna alle administratieve processen zijn geautomatiseerd, zodat we ons zoveel mogelijk kunnen concentreren op ons kostbaarste goed: U, DE KLANT!

♦ TRAILERS PART LOADS

Begin 2009 heeft A2B-online het transport naar Engeland uitgebreid met een part load activiteit.

Vanuit onze vestiging in Waddinxveen wordt met een groep eigen, op deelzendingen en groupage opgeleide, chauffeurs en gespecialiseerde kantoormedewerkers, een vloot van ruim 110 trailers gevuld. Met hoofdzakelijk Mega-trailers worden wekelijks ruim 700 zendingen verzorgd en indien gewenst, ook op ‘next-day’-basis in Engeland afgeleverd. Veel trailers beschikken over een 2e laadvloer, zodat niet stapelbare zendingen efficiënt en veilig vervoerd kunnen worden.

Dagelijks vertrekken ruim 20 trailers naar alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waarbij 95% ‘on wheels’ wordt geleverd. De overige 5% gaat via PALLEX, ons eigen netwerk in Engeland. Elke dag worden van 103 depots de zendingen ’s nachts herverdeeld, zodat de leveringen met laadklep; in stadscentra en op particuliere adressen keurig volgens afspraak kunnen worden uitgevoerd.

♦ CONTAINERS Door2Door en Kade2Kade

Met onze vloot van drie 360 TEU schepen vervoeren we uw lading via een regelmatig en betrouwbaar schema. Per week bieden we vanaf onze ‘tri-modale’ terminal in Moerdijk naar de UK, vice versa: Zes afvaarten naar Immingham; Drie afvaarten naar Londen Thamesport; Twee afvaarten naar Teesport; Twee afvaarten naar Blyth.

Onze containervloot bestaat uit 45 ft palletbrede ‘high-cube’ containers, die het optimum voor vele soorten ladingen zijn. Daarnaast is dit containertype uitermate geschikt voor het vervoer via multimodale systemen, zoals binnenschip en spoor. Ladingen, die een lange afstand naar de haven moeten overbruggen en deze niet via de weg kunnen afleggen, worden zo op een milieuvriendelijke manier getransporteerd.

Met onze lo/lo (lift on/lift off) ‘short-sea’ service tussen Moerdijk en de UK bieden we onze klanten de meest kostenbesparende, geïntegreerde ‘door-2-door’ en/of ‘kade-2-kade’ route tussen het Continent en het Verenigd Koninkrijk aan.

 

MOERDIJK ligt iets buiten Rotterdam.

Het wegennet is uitstekend en biedt directe toegang tot snelwegen als de A15, A16, A17 en A27. Onze ‘tri-modale’ terminal in Moerdijk is ideaal gelegen tussen Antwerpen en Europa’s grootste containerhaven, Rotterdam. ‘Tri-modaal’ betekent, dat de terminal geschikt is om per binnenvaartschip, per trein en natuurlijk per truck, lading aan te leveren en/of op te halen.

Het verschepen van containers via Moerdijk, de meest landinwaarts gelegen terminal van de BeNeLux, kan de truckingkosten aanzienlijk verlagen. Vooral bij transporten vanuit het oostelijk binnenland bedraagt het verschil 31 kilometer ten opzichte van de dichtstbijzijnde ‘short-sea’ terminal in Rotterdam. Daarnaast ligt Moerdijk buiten het filegevoelige en sterk belaste snelwegennet rond Rotterdam. Dit alles leidt ertoe, dat wij een kostenefficiënte planning kunnen creëren en co2-emissies verlagen. Hierbij is ons voordeel, dus uw voordeel!

 

A2B > ONLINE

Via ons computersysteem bent u in de gelegenheid om ONLINE de status van uw lading te checken.

Alle communicatie rond uw verscheping gebeurt ook ONLINE, via een informatiestroom die snel en betrouwbaar werkt.

ONLINE communicatie met onze klanten, met toeleveranciers, havenautoriteiten, terminals stelt ons in staat om pro-actief te werken en snel te reageren, waarbij tegelijkertijd de communicatiekanalen zo kort mogelijk blijven.

Op deze manier houden we ons niet bezig met onnodige administratieve handelingen, maar met hetgeen het belangrijkste is: het goed vervoeren van uw lading van A2B!

Tevens bieden wij totaaloplossingen op het gebied van freight-management, waarbij wij samen met u werken aan optimalisatie van klanttevredenheid en kostenbeheersing.

Voor transport van/naar Engeland, vanuit Nederland, België en Duitsland moet u bij A2B-online zijn!

 
 
Over Transport.nl

Transport.nl is hét nieuwe portal voor en door transporterend Nederland. Wij bieden een selfservice omgeving waarbinnen bedrijven zich uitstekend kunnen profileren. De inhoud van de website moet zoveel mogelijk door transporteurs (of aan de transportbranche gerelateerde bedrijven) tot stand komen. Bedrijven kunnen op Transport.nl zelf zeer uitgebreide bedrijfsprofielen aanmaken, (binnenkort) ladingen uitwisselen, offerteaanvragen van (nieuwe) klanten ontvangen, vacatures plaatsen, cv’s doorzoeken, opleidingen aanbieden, nieuws delen en nog veel meer.

Maak nu gratis een account aan!